Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Basszus…, milyen kritikaíró vagyok? Eltelik nagyjából 130 nap a 6. évad fináléjáról szóló írásom után, és mivel tudom kezdeni ezt a szösszenetet? HELL YEAH! Azt hiszem, nem is szakítok a hagyománnyal: röviden indoklás és értékelés után a tovább mögé már csak a spoilert tűrő olvasók nézzenek.ncis701-1

Szóval, kérem szépen, ez olyan simán 9/10, mint a szódás a lovát. Csak azért nem maximális a pontszám, mert az évadnyitó eleje kicsit lassan indult be. Féltem is tőle, hogy mi lesz az epizódban, de korai volt bármit is temetni. Kövezzetek meg, de ez simán az egyik leghangulatosabb évadpremier volt. Pont. Már a hetedik ilyen néven a sorban, de valahogy még egyik sem fogott meg ennyire. A tovább mögött folytatom.

 

Ahogy már említettem, az eleje kicsit lassan indult. Féltem tőle, hogy amolyan kvázi-második-pilotba csapunk át a főszereplők újbóli bemutatásával. Ezt sikerült menteni Michael Weatherly hatalmas alakításával, no meg a leginkább heroikus jellemzéseknek köszönhetően. Igazából nem teljesen értettem a drogos mellékszálra mi szükség volt, de szerencsére nem ment el rá túl sok idő.

 

A rész jó pár hónap történéseit öleli fel, szép lassan kiderül, hogy a csapat minden tagja nyomoz Ziva után a maga módján, de Tony eltökéltsége viszi be a végső löketet a bosszúmentőakcióhoz. Pár rész óta már rágják a szánkba a Tony-érez-Ziva-iránt dolgot, ezt most egy kicsit magasabb szintre emelték, hiszen szimpla vonzódás miatt az ember csak nem utazza át a világot. Vagy a felét. És főképp nem megy Sivatag Sivatagba egy kvázi-öngyilkos küldetésre. Ezek után az lenne a minimum, hogy ezt a szálat továbbviszik, erősítik. Csak bízni lehet abban most már nem veszik elő megint elbagatellizáló-Tony-t, mert azzal eléggé hitelét vesztené a karakter.

 

ncis701-2

 

Az a karakter, akire azt kell mondanom, lassan a hátán cipeli a sorozatot. Kezdődött valamikor a Gibbs visszavonulásáról szóló epizódoknál, amikor először pakoltak nagyobb felelősséget a vállaira, és onnantól folyamatosan egyre inkább, bár a régi ökörködés megmaradt, az egész DiNozzo entitás valahogy egyre komolyabb és komolyabb felhangokkal gazdagodott. Mostanra pedig eljutottunk arra a szintre, hogy egy egész évadnyitót lazán elcipel a hátán. Mert ezt a részt, kérem szépen, bizony ő tette azzá, ami: egy nagyszerű epizóddá.

 

Nagyon nem is szaporítanám a szót. Mit várok? Gondolom, azért az évad többi részére most visszajönnek a nyomozós részek, az egy hét – egy eset epizódok, de mindenképpen számítok a már fentebb említett Ziva-Tony dolog kibontására, talán egy kicsit több Gibbs-re és Abby-re.

 

Merthogy kereslet van a dologra: ahogy winnie mester is írta tegnap, a nézettség valami bődületes volt: toronymagasan nyert mind teljes korosztályban (20 millió néző!), mind a Coca-Cola és társai számára fontos 18-49 korosztályban is.

Remember when I told you my boss was a sniper?

Ahogy mondom. Kilenc. Per. Tíz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.