Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


David Keith McCallum - Dr. Donald Mallard

2009.09.26
 

Kép

születési név David Keith McCallum   
születési idő  1933. szeptember 19
születési hely Glasgow, Scotland, UK
foglalkozás színész
családi állapot nős, 5 gyerek    
partner Katherine Carpenter
névnap december 29.
csillagjegy szűz
magasság 173 cm
szemszín barna     
hajszín    barna  

 


David Keith McCallum 1933. szeptember 19-én született Glasgowban, Skóciában. Egy bátyja van. Tíz éves korában Londonba költözött a családjával. Ösztöndíjat nyert a University College Schoolra, ami egy fiúiskola Hampsteadben. Később a Royal Academy dráma szakán tanult. 1957. május 11-én feleségül vette Jill Ireland színésznőt. 2 gyermekük született: Paul és Valentine. Örökbefogadtak még egy Jason nevű kisfiút is, aki 1989-ben drogtúladagolásban meghalt. 1967-ben elvált feleségétől. Ebben az évben szeptember 16-án feleségül vette Katherine Carpentert. 2 gyermekük született: Peter és Sophie.

 

http://www.cinemaretro.com/uploads/UNCLEVIRTUE.jpg

Az '50-es évek végén kezdte színészi pályafutását brit filmekben. Első jelentősebb filmszerepeit 1957-ben kapta a Violent Playground és a Robbery Under Arms című filmekben. Az első amerikai film, amiben szerepelt a Freud volt 1962-ben. Nem sokkal később ezt követte a Billy Budd. 1964-ben megkapta Illya Kuryakin szerepét a The Man from U.N.C.L.E című sorozatban, amivel óriási sikert ért el. David valódi szexszimbólummá alakult. Robert Vaughn, a másik főszereplő hagyományos külseje mellett óriási feltűnést keltett David szőke Beatles-frizurája. Karaktere egy rejtélyes orosz ügynök, amiből David egy összetett és érdekes figurát hozott ki. 1983-ban a sorozatból készült filmben, a The Return of the Man from U.N.C.L.E.: The Fifteen Years Later Affair-ben újra magára ölthette az ügynök szerepét. 1965-ben megkapta Judas Iscariot szerepét A világ legszebb története - A Biblia (The Greatest Story Ever Told) című filmben. Főszerepet kapott a Colditz című sorozatban, de ezzel nem tudott nagyobb sikert elérni. 1979-ben játszott a Sapphire & Steel című sci-fi sorozatban. 1986-ban szerepelt Az aranyifjú című drámában. 1994-ben a Titanic: Death of a Dream és a Titanic: The Legend Lives On dokumentumfilmek narrátora volt. 2003 óta az NCIS - Tengerészeti helyszínelők című sorozatban Dr. Donald Mallardot alakítja. Sikere megközelíti az 1964-es sikerét, amit a The Man from U.N.C.L.E-ben ért el.

http://userserve-ak.last.fm/serve/252/362467.jpghttp://www.filmdope.com/Gallery/ActorsM/11445-7628.gif

 

˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘

http://img.ozap.com/00753912-photo-david-mccallum-est-dr-donald-mallard-ducky-dans-ncis.jpg

Az NCIS brit orvosi fővizsgálója, aki gyakran elkíséri Gibbs csapatát a tettek helyszínére a holttestek és testrészek begyűjtésére. Az NCIS előtt többek között a brit rendőrségnek is dolgozott. Szokása, hogy beszél a hullákhoz boncolás közben, és hajlamos a túlzó megvilágításra Képvelük kapcsolatban. Dr. Mallard nagyon képzettnek bizonyul munkatársai segítésére és szórakoztatására egyaránt, minden esethez van egy-egy tanulságos története fiatalabb korából. Feltehetőleg régre nyúl vissza barátsága Gibbs-szel, akit mindig keresztnevén szólít. Az Edinburgh-i Egyetemen tanult, Alzheimer-kórban szenvedő, 96 éves anyjával él és szabadidejében egy antik autót ápolgat. Nagyon jóban van a csapat tagjaival. Az asszisztense Jimmy Palmer. Az igazgatónő betegségéről először értesült, ugyanis a vérét is ő vizsgáltatta meg. A nő halála őt is megrendítette, de ő maradt Washingtonban és nem helyezte át az új igazgató. .

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.