Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapadatok a sorozatról

2009.10.25

http://skyplayer.sky.com/SVOD/SKYENTERTAINMENT/IMAGES/B/Bones/Bones%20Season%204/L_Bones_s4-SINEW.jpg

A Dr. Csont (eredeti nevén: Bones) egy amerikai játékfilmsorozat, amelynek első részét 2005. szeptember 13-án vetítették az (amerikai) FOX csatornán. A főszereplő karakterét egy, a való életben is bűnügyi antropológusként dolgozó orvos, Dr. Kathy Reich találta ki. Dr. Reich több könyvet is írt már, mire felfigyeltek rá a FOX-nál. A sorozat készítője és egyik producere Hart Hanson támogatta leginkább a sorozat létrejöttét. Hanson bevonta a produceri teendőkbe Kathy Reich-et is, hogy minél "élethűbben" tudják megalkotni a karaktereket. A széria alapkoncepciója a következő: adva van egy vagy több halott, akit a csontjai alapján kell azonosítani, illetve akiről a maradványok alapján kell kideríteni, hogy milyen körülmények vezettek a halálához. A sorozat eredeti címe Bones, azaz „csontok”, amely részben a főszereplő foglalkozására, részben pedig a becenevére utal.

http://www.wicz.com/logos/wallpapers/bones/bones_1024x768_b.jpg

Előélet
Hart Hanson már az Angel című sorozatban is együtt dolgozott David Boreanazzal, így őt akarta megnyerni Booth különleges ügynök szerepére. Boreanaz elolvasta a forgatókönyvet, de nem különösebben tetszett neki. Hanson, hogy meggyőzze, egy találkozót szervezett a másik főszereplőjelölttel, Emily Deschanellel. Boreanaz később az nyilatkozta, hogy "Emily bejött a szobába, és attól a perctől kezdve ő maga volt Dr. Brennan". A producereknek ezután nem volt más dolguk, mint hogy megtalálják a többi karakter megformálóit. A szerepekre nem túl ismert színészeket választottak, Emily Deshanel például korábban többnyire mozifilmekben szerepelt, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Eric Millegan epizódszereplők voltak néhány sorozatban. A sorozat húzóneve David Boreanaz lett, aki már veteránnak számít a szakmában, hiszen olyan kultsorozatokban szerepelt, mint a Buffy, a vámpírok réme vagy az Angel.

http://m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/Bones/a%20csapat.jpg

Ismertető
A széria alapvetően Dr. Temperance "Bones" Brennan életére és munkájára összpontosít. Dr. Brennan antropológus, a fiktív Jefferson Intézet munkatársa, mellékesen pedig az FBI-nak segít emberi maradványokat azonosítani, illetve különböző gyilkossági eseteket megoldani. Az ügyekben segítséget kap FBI-os kapcsolattartójától, Seeley Booth különleges ügynöktől (tőle kapta a Bones becenevet), valamint a Jefferson-beli munkatársaitól: Angela Montenegro-tól, Dr. Jack Hodgins-tól és Dr. Zack Addy-tól. Általában Booth ügynök áll elő egy új, megoldatlan üggyel, Bones és csapata vizsgálják az áldozat(ok) földi maradványait, majd különböző következtetéseket vonnak le. Booth szállítja a háttérinfókat, Bones a tudományos hipotéziseket, így végül megoldják az esetet. Booth teljes ellentéte Temparance-nek, mivel Temparance realista világban él. Épp ezért alkotnak jó párost, kiegészítik egymást.

http://img144.imageshack.us/img144/6325/bonestx8.jpg

Stílus
A Dr. Csont című sorozatot sokan úgy írják le, mint egy Helyszínelők vagy Nyughatatlan Jordan klónt. A fő különbség egyrészt, hogy Bones hullái már a bomlás végső stádiumában vannak, a "nyomozás" során azokat le is tisztítják, hiszen a nyomokat és ténymegállapításokat Dr. Brennan a csontvázból kapja. Ezen kívül a CSI-franchies-okban a lényeg az ügy, a szereplőkről csak néha kap a néző információmorzsákat. A Dr. Csont-ban azonban fontos szerephez jutnak a szereplők közötti párbeszédek, a háttérinfók és legfőképp a humor.

http://i572.photobucket.com/albums/ss163/BritishWannabe1_2009/2934046621_2f130fd078.jpg

Főcímdal
A főcím egy amerikai együttes, a The Crystal Method szerzeménye. A zenekar írta többek között a Harmadik műszak című sorozatnak is a indítózenéjét. Sok sorozattól eltérően nem a főcímmel kezdődnek a részek, általában 3-10 perc lemegy az adott részből, mire a nyitóképek következnek.

http://www.publishersweekly.com/articles/blog/880000288/20070910/bones.jpg

Helyszín
A sorozat Washington D.C.-ben zajlik. Dr. Brennan egy ottani tudományos intézményben, a Jefferson Intézetben dolgozik. Ez az intézet valójában nem létezik, Dr. Kathy Reich találta ki, ám az ő könyveiben a Jeffersonian Kanadában található, míg a sorozat készítői Amerikába tették át működését. A sorozat legtöbb részét Los Angeles-ben, Kaliforniában forgatják. A gyártó, a 20th Century Fox, felépített ott egy teljes labort. Időnként azért kiruccannak a főszereplők "nyaralni", például Las Vegasba vagy Londonba, mint ahogyan ez a negyedik évadban is látható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

NCIS

(Joco, 2011.07.06 09:47)

Minden Hétfőn nézem ezt a Sorozatot . Minden Színész nagyon Jó benne ! Zivát játszó Színésznő nagyon csinos! Gibb nagyon jól Játssza a szerepét. Nagyon Jó ! Gratulálok Neki és a Többi Színésznek a Sorozatból. Remélem,hogy még sokáig fogom látni Őket! Aby nagyon Jó !
Facebookon is ismerősöm Gibbs. Több Unokatestvérem él Bostonban!

További Sok Sikert Kívánok Mindnyájuknak !
M.J.

Re: NCIS

(Joco, 2011.07.06 09:47)

dr.csont

(fruzsina, 2010.08.31 22:04)

nagyon szeretem imádon nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!

dr.csont

(fruzsina, 2010.08.31 22:04)

nagyon szeretem imádon nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!